8 хитри идеи за почистване на кухнята

8 хитри идеи за почистване на кухнята

Кухнята – това средище на много дейности, свързани с пръски, зацапване, трохи по плота и по пода. И естествено необходимост от основно почистване.

как да почистим кухня

Снимки: https://cleanmyspace.com

Почистването на кухнята отнема време и освен прахосмукаченето и почистването с моп на пода трябва да се погрижите за чистотата на фурната и другите уреди, на съдовете. Не е необходимо непременно да търкате в продължение на минути. Използвайки няколко хитри идеи за почистване, ще разчитате на домашни „препарати“ да действат, докато си почивате с чаша кафе или през нощта, докато спите. На сутринта за вас остава само да забършете.

А за други смеси или продукти е достатъчно да действат 2-3 минути, за да отстранят замърсяванията и след това само да забършете или изплакнете.

1. Амоняк за фурната

Рецептата за почистване на фурната е проста. Оставете я да изстине, а след това поставете купичка с амоняк в нея. Направете това вечерта, за да може амонякът да действа и да размекне замърсяванията за продължително време. Сутринта просто забършете.

 

2. Пара за микровълновата фурна

Почистването на микровълновата фурна е много лесно. Поставете в нея напоена с вода гъба и пуснете на висока степен. Достатъчни са две минути, за да се образува пара, която да навлажни замърсяванията. Забършете с гъбата, но си сложете ръкавици, тъй като е гореща.

 

3. Олио и сода за шкафчетата

Кухненските шкафчета не са пощадени от интензивното готвене и използване на кухнята. Отстранете бързо пръските, петната, остатъците от продукти. За почистването им има лесна рецепта с една част олио и две част сода бикарбонат. Нанесете от получената паста и изтъркайте леко с гъба или кухненска хартия.

 

4. Сода за електрическия котлон

Котлонът се замърсява почти при всяко готвене, особено неприятно е изкипяването на ядене около плочата. Ако не избършете в момента, замърсяванията се превръщат в неприятна коричка.

Поръсването на котлона със сода и след това избърсване с влажна кърпа или кухненска хартия е достатъчно за почистване на повърхността. За загарянията около котлона пригответе паста от вода и сода, намажете и оставете да подейства, а след това избършете.

 

5. Оцет за блясък на стъклените чаши

Оцетът е средство за възвръщане на блясъка на помътнелите стъклени чаши. Това се дължи на варовика. Трябва да намокрите парче кухненска хартия с оцет и да избършете. Чашите ще блеснат.

 

6. Суров картоф за почистване на рендето

Неизбежно е след използване по рендето да останат малки частици от продуктите. Особено досадно е замърсяването след рендосване на парче сирене или кашкавал. За отстраняването на останалите частици рендосайте суров картоф.

 

7. Лимон и морска сол за дървените дъски за рязане

Дървените дъски се почистват лесно, като първо натъркате с лимон, а след това посипете с едри кристали сол, например морска. Накрая отново изтъркайте с лимон и изплакнете.

 

8. Пригответе стари четки за зъби за чистене на уреди и форми за печене

За ъгълчета и малки дупчици, в които са се наслоили замърсявания, трябва да имате подръка четка за зъби. Формите за печене с малки формички, като формите за мъфини, се почистват бързо с такава четка.

За повече информация относно абонаментни планове за почистване на домове не се колебайте да се свържете с нас!

By | 2019-06-25T18:15:15+03:00 юни 25th, 2019|Categories: Почистване на кухня|Коментарите са изключени за 8 хитри идеи за почистване на кухнята

About the Author: