9 неща, които не трябва да пропуснете при основно почистване на дома

9 неща, които не трябва да пропуснете при основно почистване на дома

Основното почистване се извършва през пролетта или есента, както и при необходимост, например когато е необходимо почистване след ремонт. Важно е да имате план за повърхностите, мебелите и т.н., които непременно трябва да почистите, както и за изхвърляне на непотребните неща.

основно почистване на дома

  1. Изхвърлянето на отпадъци и непотребни неща

Това е първото, което трябва да направите. Ако сте събрали хартия, изнесете я до контейнера за хартиени отпадъци. А има и толкова много вещи, които остават, без да се използват: стари счупени играчки на децата, пукната чиния, нащърбена чаша. Започнете с изхвърлянето им.

 

  1. Почистване на таваните и стените

Сега е времето да отстраните паяжини от таваните, петна от стените, следи от плакати и други. Не забравяйте да почистите от прах полилеите и абажурите.

 

  1. Обезпрашаване на мебелите

Мебелите от дърво трябва да се почистят добре. Ако има драскотини, заличете ги с препарат за мебели, смесен с малко инстантно кафе.

Меката мебел попива прах и различни замърсявания. Най-добре поръчайте пране на мека мебел от фирма.

 

  1. Подовете

Подово почистване се извършва след почистването на стените, таваните и мебелите. За твърдите подове е важно първо да изчистите добре замърсяванията с прахосмукачка, а след това да минете пода с влажна стирка или да го обработите с препарат, според материала.

Килимите трябва да се изперат. Ако са малки, можете да направите това и у дома. По-лесно и с много по-добър резултат е да поръчате професионално пране на килими.

 

  1. Кухнята и кухненските шкафове

Почистването на кухнята е обемиста задача. Важно е да почистите шкафовете от разсипани продукти, да изхвърлите продукти с изтекъл срок на годност, за да не се появят гъгрици. Отделете внимание на почистването не само на плота, но и на гърба.

 

  1. Основно почистване на банята и тоалетната

Колкото и често да измивате мивката и тоалетната чиния, при основното почистване измийте и стените, и мивката, и тръбата на сифона, и тоалетната чиния и капака. Ако капакът е силно замърсен, сменете го с нов.

Почистването на санитарните помещения изисква много време и усилия. Можете да се обърнете към професионална фирма за почистване на фаянс и санитария.

 

  1. Почистване на прозорците, щорите и завесите

Почистете не само стъклата, а и рамките. Отстранете праха от щорите и изперете завесите.

 

  1. Климатиците

Климатиците също се нуждаят от периодично почистване за отстраняване на праха. Проверете филтъра и го почистете, ако е необходимо. Ако филтърът е за еднократна употреба, подменете го.

 

  1. Мазето

След като сте почистили стаите в дома, идва ред и на мазето. Не го пропускайте по време на основното почистване. Чистото, свободно от боклуци помещение ще ви служи ефективно. Няма да се чудите къде да оставите гуми, туби, буркани и други.

 

Ако нямате време за основното почистване, пътувате често по работа, затрупани сте със задачи, имате малки деца, ще ви улесни наемането на професионална фирма за почистването на дома ви. Casa Limpia предлага пакети от почистващи услуги според площта на дома. Цените са ниски, а резултатите ще ви удовлетворят.

 

By | 2020-06-23T19:28:29+03:00 юни 23rd, 2020|Categories: Основно почистване|Коментарите са изключени за 9 неща, които не трябва да пропуснете при основно почистване на дома

About the Author: