Чистене на жилище – трудна или лесна задача с подръчни средства

Начало/Почистване на домове/Чистене на жилище – трудна или лесна задача с подръчни средства

Чистене на жилище – трудна или лесна задача с подръчни средства

Чистенето на жилището изглежда мащабна задача, която отнема много време и усилия. Наистина е добре да предвидите достатъчно време, за да почистите добре. Но определено можете да спестите усилия с някои лесни трикове, използвайки подръчни средства.

Много обикновени неща в дома могат да се превърнат в подходящи средства за лесно почистване. Тук ще споделим съвети за използване на някои от тях.

Чистене на жилище

Почистване на щорите със стар чорап

Предимството на чорапа е в това, че се задържа на ръката и няма краища и ръбове, които да се закачат за щората и да ви забавят. Пъхнете ръката си в стар чорап и я прокарайте по всяка лайсна. Това е отличен начин за почистване на щори.

Почистване на рамките на прозорците с домашен препарат – сода с оцет

Дограмата и особено ъглите й са места, в които се наслоява прах. Содата и оцетът ще ви помогнат лесно да почистите всяка дограма. Първо посипете със сода, след това напръскайте с оцет и изчакайте десетина минути. Оберете размекнатата маса със стара четка за зъби и доизчистете, избърсвайки с кърпа или салфетка.

почистване на дограма

Почистете до блясък тоалетната чиния с оцет

Оцетът е вашето средство за почистване на много места в дома. Тоалетната чиния е едно от най-замърсяващите се места и традиционно се смята, че почистването й е трудно. Но това не е вярно. С оцет почистването на тоалетната чиния ще се улесни. Намокрете хартиени салфетки в оцет и ги полепете по тоалетната чиния. Оставете да подействат няколко часа, след което ги махнете и изплакнете обилно.

Батериите на мивката и в банята могат да светят от чистота

За да почистите батериите до блясък, не са ви необходими скъпи препарати. Достатъчна е обикновена паста за зъби. Натъркайте повърхността на батериите и изплакнете добре.

Кремът за бръснене – почистващо до блясък средство

Кремът за бръснене е чудесно средство за почистване на батерии на мивки. Първо нанесете известно количество върху батерията. След като изчакате няколко минути, отстранете чрез изтриване с кърпа или салфетка.

Ред е на уредите, които също могат да заблестят след почистване

За почистването на уредите, които имат стоманена външна част, ви препоръчваме спирт или водка. Не е необходимо голямо количество от тчх. Просто капнете няколко капки спирт или водка и избършете с мека кърпа.

Имате медни предмети? Ето как ще ги почистите

Медните предмети могат да се изчистят до блясък с … кетчуп. Първо натъркайте, а след това отстранете кетчупа. А ако дадена повърхност е доста замърсена, към кетчупа можете да добавите и малко сол.

Съвет за лесно почистване на огнеупорни стъклени съдове

Вземете парче алуминиево фолио и го смачкайте на топка. Нанесете малко препарат за съдове върху него. Ще се изненадате колко лесно ще почистите съдове за печене от огнеупорно стъкло.

Почистете дървените мебели и премахнете драскотините

След като избършете повърхността на дървените мебели, погрижете се за премахването на драскотините. За целта трябва да счупите орех и да използвате ядката му, в която има естествени масла. След натъркване на местата с драскотини избършете със суха мека кърпа.

Не само содата, оцетът, спиртът, фолиото могат лесно да почистват

Тези съвети са само няколко, а всъщност в дома има толкова средства за лесно почистване. Важно е да знаете с какъв вид смес, течност, материя и т.н. се почиства даденият вид повърхност. А  това най-добре знаят специалистите по почистване на домове – Casa Limpia, За основно почистване се обърнете към нас.

 

By | 2018-12-12T13:09:28+00:00 декември 12th, 2018|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Чистене на жилище – трудна или лесна задача с подръчни средства

About the Author: